Bacalao med lettsaltet torsk, oliven og persille
Roede

Bacalao med lettsaltet torsk, oliven og persille

Ny oppskrift
Under 45 min
10 Ingredienser
Bacalao har sin opprinnelse fra Portugal, og det sies at den kom til Kristiansund på begynnelsen av 1800-tallet. Her har vi laget en variant med lettsaltet torsk, tomatsaus og oliven.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Tomatpuré
2 ss
Moste tomater
350 ml
Snackoliven
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
1–2 dl
Sukker
½ ts
Lettsaltet torskefilet
375 g
(Fisk)
Bladpersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
517 kcal
Fett:
15 g
Karbohydrater:
52 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek fisken i en stekepanne med litt olje i 3–4 minutter på hver side for å spare tid. Server gjerne grovt brød til retten.

Kutt potetene i tynne skiver. Skrell og kutt løken i tynne skiver. Rens og kutt paprikaen i tynne skiver, rens og finhakk chilien, og skrell og finhakk hvitløken.
 Kok potetskivene i omtrent 10 minutter, hell av vannet, og la potetene dampe litt av seg i kjelen. 
 Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, chilien og hvitløken i 4–5 minutter, til løken er blank. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i de moste tomatene, 1–2 dl vann og olivenene. La sausen småkoke i 15–20 minutter. Juster gjerne tykkelsen på bacalaosausen med mer vann dersom du synes den er for tykk. Rør inn paprikaen og de kokte potetene, og smak til med sukker, salt og pepper.
Skyll fisken, og tørk den lett. Krydre med litt pepper. Trykk fiskestykkene litt ned i sausen, og la fisken trekke under lokk i omtrent 10–12 minutter.
Skyll persillen, og rist av vannet. Finhakk persillen, og ha den og litt olivenolje over retten ved servering.
Torsk: 125 g Bacalaosaus, grønnsaker og poteter: 350 g Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!