Roede
Tyrkisk kebab med sitroncouscous og agurkdressing
Ny oppskrift
Under 45 min
15 Ingredienser
Krydret karbonadedeig med luftig sitroncosucous og frisk agurksdressing er en sunn middag med middelhavstoner.
Krydret karbonadedeig med luftig sitroncosucous og frisk agurksdressing er en sunn middag med middelhavstoner.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Fullkornscouscous
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Sitron
½ stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rødløk
½ stk
Karbonadedeig
300 g
Egg
2 stk
Tyrkisk krydder
1 pakke
Salt
¼ ts
Olje
1 ss
Gulrøtter
200 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Sitron
½ stk
Sukker
1 ts
Agurk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Rømmekolle
175 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 17 g
- Karbohydrater:
- 66 g
- Protein:
- 50 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt olivenolje i couscousen for enda bedre smak. Du kan også steke kebabene i ovnen. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Legg kebabene på et stekebrett med bakepapir, og stek dem i ovnen i omtrent 10–12 minutter.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Finriv sitronskallet (kun det gule) på et rivjern. Smak til den ferdigkokte couscousen med sitronskallet og saft fra den halve sitronen (se tips).
Skrell og finhakk hvitløken og halve rødløken. Bland sammen ¼ av hvitløken, rødløken, karbonadedeigen, eggene, det tyrkiske krydderet, og ¼ ts salt i en bolle. Del deigen i flere deler, og rull delene til pølser. Trykk pølsene litt flate. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kebabene i 3–4 minutter på hver side, til de er gjennomstekte.
Skrell gulrøttene, og grovriv dem på et rivjern. Kutt tomaten og resten av rødløken i tynne skiver. Bland sammen gulrøttene, tomaten og rødløken i en serveringsskål, og vend inn saften fra resten av sitronen og 1 ts sukker.
Riv agurken på den grove siden av et rivjern, og klem ut vannet. Rør sammen agurken, ¼ av hvitløken og rømmekollen i en skål. Smak til med salt og pepper.
Kebab: 125 g Couscous: 100 g Gulrotsalat: 100 g Agurkdressing: 3 ss Energiinnhold: ca.450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!