Roede
Kyllinglår med grønne bønner, ovnsbakte poteter og salsa verde
Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Møre og saftige kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker er en familiefavoritt. Med en smakfull salsa verde, er dette skikkelig hverdagskos.
Møre og saftige kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker er en familiefavoritt. Med en smakfull salsa verde, er dette skikkelig hverdagskos.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- vann
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Rødløk
1 stk
Tomater
2 stk
Kyllinglår
520 g
Salsa verde
1 pakke
Olje
1 ss
Vann
2 dl
Grønne bønner
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 860 kcal
- Fett:
- 56 g
- Karbohydrater:
- 44 g
- Protein:
- 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på omtrent 72 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver. Skrell rødløken, og kutt den og tomatene i båter. Skjær kyllinglårene i to i leddet.
Fordel potetene, gulrøttene, rødløken og tomatene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Legg kyllingen oppå grønnsakene, og vend inn litt salt, pepper, 1 ss olje. Stek kyllingen og grønnsakene i ovnen i omtrent 25–30 minutter (se tips).
Hell 2 dl vann og salsa verden over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. Stek kyllingen og grønnsakene i ovnen i omtrent 5 minutter til, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før servering. Du kan også servere salsa verden til retten hvis du ønsker det.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt endene av de grønne bønnene. Kok bønnene i 2–3 minutter, og sil av vannet.
Kyllinglår: 1 stk Ovnsbakte poteter: 125 g Grønnsaker: 180 g Salsa verde: 1 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!