Kyllinglår med grønne bønner, ovnsbakte poteter og salsa verde
Roede

Kyllinglår med grønne bønner, ovnsbakte poteter og salsa verde

Ny oppskrift
Under 45 min
7 Ingredienser
Møre og saftige kyllinglår med ovnsbakte grønnsaker er en familiefavoritt. Med en smakfull salsa verde, er dette skikkelig hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Bakepapir (kan sløyfes)
    • olje
    • pepper
    • salt
    • vann
    Poteter
    350 g
    Gulrøtter
    200 g
    Rødløk
    1 stk
    Tomater
    2 stk
    Kyllinglår
    520 g
    Salsa verde
    1 pakke
    Olje
    1 ss
    Vann
    2 dl
    Grønne bønner
    150 g
    Næringsbergening (per porsjon)
    Energi:
    860 kcal
    Fett:
    56 g
    Karbohydrater:
    44 g
    Protein:
    44 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Sett inn et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste, og stek den videre i ovnen til kjernetemperaturen ligger på omtrent 72 grader. La kyllingen hvile i 5–10 minutter. Da vil temperaturen ligge på 70–75 grader, som er bra for kyllinglår.

    Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
    Skyll og kutt potetene i båter. Skrell og kutt gulrøttene i grove skiver. Skrell rødløken, og kutt den og tomatene i båter. Skjær kyllinglårene i to i leddet.
     Fordel potetene, gulrøttene, rødløken og tomatene i en ildfast form, eller på et stekebrett med bakepapir. Legg kyllingen oppå grønnsakene, og vend inn litt salt, pepper, 1 ss olje. Stek kyllingen og grønnsakene i ovnen i omtrent 25–30 minutter (se tips). 
    Hell 2 dl vann og salsa verden over kyllingen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. Stek kyllingen og grønnsakene i ovnen i omtrent 5 minutter til, eller til kyllingen er gjennomstekt. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før servering. Du kan også servere salsa verden til retten hvis du ønsker det.
    Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kutt endene av de grønne bønnene. Kok bønnene i 2–3 minutter, og sil av vannet.
     Kyllinglår: 1 stk Ovnsbakte poteter: 125 g Grønnsaker: 180 g Salsa verde: 1 ss Energiinnhold: ca. 500 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
    God middag!