Persillestekt lysing med kokte poteter og agurk- og fennikelsalat

Sunt valg

Persillestekt lysing med kokte poteter og agurk- og fennikelsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Lysing er en fisk i torskefamilien, og fanges langs kysten i Norge. Fisken smaker deilig med friske urter og en lett smak av anis fra fennikelen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Dijonsennep
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Smør
1 ss
(Melk)
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Fennikel
½–1 stk
Dijonsennep
1 ts
Olivenolje
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
½ ss
Kruspersille
1 bunt
Rødløk
½ stk
Lysingfilet
375 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
606 kcal
Fett:
30 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt ned på tilberedningstiden ved å dele potetene i mindre biter før du koker dem.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Knus potetene lett med en gaffel, og vend inn 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
 Visp sammen 1 ts sennep, 3 ss olivenolje og 2 ss eddik i en skål. Smak til med ½ ss sukker, salt og pepper.
 Skrell rødløken og kutt den og agurken i små biter. Fjern fennikelroten, og kutt fennikelen i tynne skiver. Ha agurken, fennikelen og halve rødløken i en serveringsskål, og vend inn vinaigretten.
 Skyll og finhakk persillen, og bland sammen persillen og resten av rødløken i en skål. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha urteblandingen over fisken mot slutten av steketiden.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!