Sunt valg
Persillestekt lysing med kokte poteter og agurk- og fennikelsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Lysing er en fisk i torskefamilien, og fanges langs kysten i Norge. Fisken smaker deilig med friske urter og en lett smak av anis fra fennikelen.
Lysing er en fisk i torskefamilien, og fanges langs kysten i Norge. Fisken smaker deilig med friske urter og en lett smak av anis fra fennikelen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Dijonsennep
- eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Smør
1 ss
Rødløk
½ stk
Agurk
1 stk
Fennikel
½–1 stk
Dijonsennep
1 ts
Olivenolje
3 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Sukker
½ ss
Kruspersille
1 bunt
Rødløk
½ stk
Lysingfilet
375 g
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 606 kcal
- Fett:
- 30 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt ned på tilberedningstiden ved å dele potetene i mindre biter før du koker dem.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Hell vannet av de ferdigkokte potetene, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Knus potetene lett med en gaffel, og vend inn 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.
Visp sammen 1 ts sennep, 3 ss olivenolje og 2 ss eddik i en skål. Smak til med ½ ss sukker, salt og pepper.
Skrell rødløken og kutt den og agurken i små biter. Fjern fennikelroten, og kutt fennikelen i tynne skiver. Ha agurken, fennikelen og halve rødløken i en serveringsskål, og vend inn vinaigretten.
Skyll og finhakk persillen, og bland sammen persillen og resten av rødløken i en skål. Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Ha urteblandingen over fisken mot slutten av steketiden.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten.
God middag!