Urtepanert flyndre med råkost, dillknuste poteter og bechamelsaus

Urtepanert flyndre med råkost, dillknuste poteter og bechamelsaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Panert flyndre er en dansk tradisjonsrett, og denne uken har den tatt turen over Skagerak for å gi deg en smak av Danmark. Deilig og familievennlig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olivenolje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Dill
1 bunt
Smør
1 ss
(Melk)
Urtepanert flyndrefilet
300 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Knutekål
1 stk
Gulbete
1 stk
Honning
1 pakke
Sitron
½–1 stk
Olivenolje
2 ss
Bechamelsaus
300 g
(Hvete, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
824 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
82 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Kok dem i lettsaltet vann i 5 minutter. Sil av vannet, og tilsett bechamelsausen. Kok opp under omrøring.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp eller stapper. Finhakk dillen, og bland den og 1 ss smør med potetene. Smak til med salt og pepper.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i 12–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
Skrell gulroten, knutekålen og gulbeten, og grovriv dem på et rivjern. Ha grønnsakene i en serveringsskål. Bland sammen honningen, 2 ss olivenolje og saften fra halve sitronen i en skål. Vend dressingen inn i råkosten, og smak til med grovkvernet pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!