Urtepanert flyndre med råkost, dillknuste poteter og bechamelsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Panert flyndre er en dansk tradisjonsrett, og denne uken har den tatt turen over Skagerak for å gi deg en smak av Danmark. Deilig og familievennlig.
Panert flyndre er en dansk tradisjonsrett, og denne uken har den tatt turen over Skagerak for å gi deg en smak av Danmark. Deilig og familievennlig.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Dill
1 bunt
Smør
1 ss
Urtepanert flyndrefilet
300 g
Gulrot
1 stk
Knutekål
1 stk
Gulbete
1 stk
Honning
1 pakke
Sitron
½–1 stk
Olivenolje
2 ss
Bechamelsaus
300 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 824 kcal
- Fett:
- 41 g
- Karbohydrater:
- 82 g
- Protein:
- 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell og kutt grønnsakene i terninger. Kok dem i lettsaltet vann i 5 minutter. Sil av vannet, og tilsett bechamelsausen. Kok opp under omrøring.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil av vannet, og grovknus potetene med en visp eller stapper. Finhakk dillen, og bland den og 1 ss smør med potetene. Smak til med salt og pepper.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i 12–15 minutter, til den er gyllen og sprø.
Skrell gulroten, knutekålen og gulbeten, og grovriv dem på et rivjern. Ha grønnsakene i en serveringsskål. Bland sammen honningen, 2 ss olivenolje og saften fra halve sitronen i en skål. Vend dressingen inn i råkosten, og smak til med grovkvernet pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!