Hjemmelaget tomatsuppe med egg, kjøttboller og gressløk
Ny oppskrift
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
Egg
2 stk
Gul løk
1/2 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Rød paprika
1 stk
Passata
1 flaske
Hønsebuljong
1 pakke
Salsicciadeig
350 g
Gressløk
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt finhakket chili i suppen om du ønsker en mer spicy smak.
Kok eggene i ca. 9 minutter.
Finhakk løken, skrell og finhakk hvitløken, og kutt paprikaen i terninger.
Varm opp en stor kjele med litt olje til høy varme. Stek løken, paprikaen og hvitløken i 2-3 minutter, eller til løken er blank. Tilsett passataen, hønsebuljongen og 5 dl vann. La suppen småkoke i ca. 10 minutter, og smak til med salt og pepper. Hvis du ønsker kan du kjøre suppen glatt med en stavmikser eller i en blender.
Fukt hendene i kaldt vann og form salsicciadeigen til små kjøttboller. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme, og stek kjøttbollene i 2-3 minutter, eller til de er gjennomstekte. Vend jevnlig på kjøttbollene, slik at de får en jevn stekeskorpe.
Skyll de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem, og skjær dem i båter.
Finhakk gressløken. Vend gressløken, kjøttbollene og eggene inn i suppen før servering.
God middag!