Ytrefilet av svin med hasselbackpoteter, rotmos og steinsoppsaus
Roede

Ytrefilet av svin med hasselbackpoteter, rotmos og steinsoppsaus

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Mør ytrefilet av svin med rotmos av sesongens rotgrønnsaker og fyldig soppsaus er skikkelig godt nå som høsten er her for fullt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • margarin
  • olje
  • pepper
  • salt
  • soyasaus
  • vann
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Timian
½ bunt
Olje
1 ss
Gulrøtter
200 g
Kålrot
500 g
Margarin
1 ss
(Melk)
Kinesisk hvitløk
½ stk
Ytrefilet av svin
400 g
Timian
½ bunt
Aromasopp
200 g
sopp-/porcinipulver
1 pakke
Hønsebuljong
½ pakke
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Olje
1 ss
Vann
4 dl
Soyasaus
1–2 ss
(Soya)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
599 kcal
Fett:
13 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
58 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Sett et steketermometer inn i kjøttet. Stek kjøttet til det når 65 grader i kjernetemperatur, og ta det ut. La det hvile i 5–10 minutter, til det har nådd omtrent 68–72 grader i kjernetemperatur. Du kan også erstatte soyasausen i steinsoppsausen med balsamicoeddik eller sirup hvis du vil.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk hvitløken. Skrell og kutt gulrøttene og kålroten i terninger. Børst jord av soppen, og kutt den i fire.
 Kutt potetene i jevne, tynne skiver, nesten helt igjennom, men slik at de fortsatt sitter sammen i bunnen. Legg potetene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt, pepper, halve hvitløken og noen av timianstilkene. Stek potetene i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til de er gjennomstekte.
 Kok opp en kjele med lettsaltet vann. Kok gulrøttene og kålroten i omtrent 15 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet, og kjør grønnsakene og 1 ss margarin sammen med en stavmikser eller stapper. Smak til med salt og pepper.  
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side, til det har en jevn stekeskorpe. Krydre kjøttet med litt salt og pepper, og legg det oppå potetene. Stek kjøttet sammen med potetene når det gjenstår 14–16 minutter av potetenes steketid (se tips).
 Senk temperaturen på stekepannen til middels varme, og stek soppen i omtrent 3–4 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken og noen av timianstilkene, og stek det hele i et par minutter, til hvitløken er gyllen. Visp inn steinsoppulveret, hønsebuljongen, 2 ss hvetemel og 4 dl vann. Kok opp, og la sausen småkoke i omtrent 5 minutter. Smak til med 1–2 ss soyasaus, og litt salt og pepper. Ta ut timianstilkene før servering.
Kjøtt: 125 g Poteter: 150 g Rotmos: 180 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 450 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!