Roede
Fiskeburgere med rask kimchi og curry- og mangodressing
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Rask, hjemmelaget koreansk kimchi laget av kinakål smaker perfekt sammen med fiskeburgeren og den gode curry- og mangodressingen.
Rask, hjemmelaget koreansk kimchi laget av kinakål smaker perfekt sammen med fiskeburgeren og den gode curry- og mangodressingen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Bygg·
- Fisk·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Søtpoteter
2 stk
Tomat
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Sitron
1 stk
Chiliflak
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Salt
½ ts
Soyasaus
1–2 ss
Fiskeburger m/chili og ingefær
250 g
Grove hamburgerbrød
2 stk
Curry- og mangodressing
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 888 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 102 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kimchi er fermenterte grønnsaker, ofte med kinakål som hovedingrediens. Denne oppskriften er en kjemperask variant av den supersunne retten fra Korea. Kålen ble i tidligere tider gravd ned i krukker for lagring, og spist gjennom vinteren da tilgangen på ferske grønnsaker var dårlig. Hvis du ikke vil lage kimchi, kan kinakålen brukes som en salat, eller stekes raskt sammen med finhakket hvitløk.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll og kutt søtpotetene i skiver. Kutt tomaten i to. Fordel søtpotetskivene og tomaten utover et stort stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek søtpotetene og tomaten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til de er gjennomstekte. Hvis du vil, kan du dele tomaten i skiver, og servere dem på fiskeburgeren.
Skrell og finhakk hvitløken. Skyll og kutt kinakålen i strimler. Bland sammen hvitløken og kinakålen i en skål. Vend inn 1–2 ss soyasaus, litt saft fra sitronen, chiliflakene, sesamfrøene og litt salt. Rør om et par ganger før servering.
Stek fiskeburgerne sammen med søtpotetene de siste 8–10 minuttene av søtpotetenes steketid.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Server curry- og mangodressingen til retten.
Fiskeburger: 1 stk Hamburgerbrød: ½ stk Søtpotet: 75 g Rask kimchi: 100 g Curry-og mangodressing 1 ss Energiinnhold: ca. 410 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!