Tomatbakt isgalt med finrevet brokkoli og smørsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
7 Ingredienser
En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med grovrevet brokkoli for å gi retten enda mer grønnsaker.
En sunn og lett fiskemiddag, der vanlig hvit ris er byttet ut med grovrevet brokkoli for å gi retten enda mer grønnsaker.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- smør
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Brokkoliris
1 pakke
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Smør
½ ss
Isgalt
200 g
Tomat
1 stk
Smørsaus
½–1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 557 kcal
- Fett:
- 34 g
- Karbohydrater:
- 16 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp fisken med revet parmesan før du steker den i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett med kjøkkenpapir. Legg fisken i en ildfast form. Kutt tomaten i tynne skiver, og legg tomatskivene på fisken. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek formen i ovnen i 10–12 minutter. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek sjalottløken og hvitløken i omtrent 2 minutter, til sjalottløken er blank. Tilsett brokkolirisen og kryddermiksen og la det hele steke i 2–3 minutter. Rør inn ½ ss smør, og smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varm frem til servering.
God middag!