Pasta bolognese med Grana Padano
4.09 (305)
Under 30 min
11 Ingredienser
Lite slår det å spise en god bolognese: storfekjøttdeig i en fyldig tomatsaus, toppet med den italienske osten Grana Padano.
Lite slår det å spise en god bolognese: storfekjøttdeig i en fyldig tomatsaus, toppet med den italienske osten Grana Padano.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Pasta
100–150 g
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Stangselleri
1 stilk
Gulrot
1 stk
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpesto
1 pakke
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Kjøttdeig
200 g
Vann
2 dl
Grana Padano
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1229 kcal
- Fett:
- 51 g
- Karbohydrater:
- 120 g
- Protein:
- 73 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok gjerne sausen lenger, eller lag den klar dagen før. På den måten vil smakene komme bedre frem. 1 ts sukker kan også tilsettes for å balansere ut bitterheten fra tomatene.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til pastaen.
Skrell og finhakk sjalottløken og hvitløken. Skyll stangsellerien, og skrell gulroten. Kutt stangsellerien og gulroten i små terninger. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side før du hakker den opp med en stekespade. Ha kjøttdeigen over på en tallerken. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de er gylne. Ha i 2 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett de hakkede tomatene, tomatpestoen, oksebuljongen og basilikum- og oreganokrydderet. La sausen småkoke i 10–15 minutter, til den har tyknet. Tilsett kjøttdeigen, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter til. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp retten med osten, grovkvernet pepper og litt olivenolje.
Har du bolognesesaus igjen, kan den fint fryses og brukes til alt fra pizzasaus til lasagne ved en senere anledning.
God middag!