Kylling tikka masala med raita og frisk agurk- og tomatsalat

Kylling tikka masala med raita og frisk agurk- og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Kylling tikka masala er en indisk familiefavoritt, og med den friske kachumbersalaten, er dette en smaksrik og inspirerende middag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
  • vann
Basmatiris
135 g
Kyllinglårfilet
400 g
Rødløk
½ stk
Tikka masala-paste
½–1 glass
(Cashewnøtter)
Kremfløte
3 dl
(Melk, Laktose)
Vann
2 dl
Olje
2–3 ss
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Agurk
1 stk
Rød chili
1 stk
Koriander
1 bunt
Sitron
½–1 stk
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Raita
150 g
(Melk, Laktose)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
1541 kcal
Fett:
91 g
Karbohydrater:
120 g
Protein:
61 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Brødet kan ristes i en brødrister hvis du har det. Da trenger du ikke å sette på stekeovnen. Del et hvitløksfedd i to, og gni det over brødet når det er ferdigstekt. Det gir en god og mild hvitløkssmak.

Varm opp stekeovnen til 190 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i biter. Behold gjerne fettet på for bedre smak. Skrell og finhakk løken. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 2–3 ss olje. Stek kyllingen i et par minutter, til den er gyllen, ha halvparten av løken i stekepannen, og stek videre i et par minutter til, til løken er blank. Tilsett ønsket mengde av tikka masala-pasten, og fres det raskt i pannen. Smak gjerne til med mer av pasten. Tilsett 2 dl vann, kok opp, og la det småkoke i omtrent 1 minutt. Ha i kremfløten, og la gryten småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt sukker.  
 Skyll resten av løken godt i kaldt vann slik at den ikke blir så sterk. Skyll tomaten og agurken, og kutt dem i terninger. Del chilien i to på langs, fjern frøene, og finhakk den. Skyll, tørk og finhakk korianderen. Ha løken, tomaten og agurken i en serveringsskål, vend inn chilien, korianderen og saft fra sitronen. Smak til med salt og pepper. 
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Server raitaen til retten.
God middag!