Sprø torsk med ertepure, revet gulrot og potetbåter
4.17 (71)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Melk
- pepper
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Potetkrydder
1 pakke
Sprøbakt torsk
1 pakke
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Melk
½ dl
Pepper
Gulrøtter
½ pakke
Appelsin
1 stk
Remulade
1 beger
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Skrell gulrøttene og skjær av endene. Riv gulrøttene på den grove delen av rivjernet. Pass på fingrene dine så du ikke skjærer deg!
Sett ovnen på 200 grader varmluft og kok opp en kjele med vann.
Del potetene i båter og ha dem i en ildfast form. Drypp over olje og ha på potetkrydder. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og sprø. Det tar omtrent 25 minutter.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Stek fisken i ovnen til den er gyllen og sprø, dette tar omtrent 12-15 minutter. Stek poteter og fisk samtidig i ovnen, bytt plass på brettene underveis.
Skrell og riv gulrot, skjær langs skallet på appelsinen og kutt den i biter. Bland sammen gulrot og appelsin og press over appelsinsaften som er igjen i skallet.
Ha ertene i det varme vannet og la dem koke i 2-3 minutter. Hell av vannet, tilsett smør og kjør ertene med en stavmikser. Spe med melk til ønsket konsistens og smak til med litt pepper.
Server sprø torsk med ertepuré, revet gulrot, potetbåter og remulade.
God middag!