Bacalao med lettsaltet torsk og steinovnsbakt brød

Bacalao med lettsaltet torsk og steinovnsbakt brød

Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Salt og saftig torsk, fyldige tomater og løk i en smakfull harmoni. En autentisk matopplevelse med middelhavske smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønn paprika
1 stk
Moste tomater
350 ml
Chiliflak
¼ pakke
Lettsaltet torskefilet
200 g
(Fisk)
Sukker
1 ts
Olivenolje
2 ss
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
585 kcal
Fett:
12 g
Karbohydrater:
86 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt røkt paprikapulver i skapet? Det passer godt inn her! Sorte oliven er heller aldri feil i en bacalao.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Kutt potetene i skiver eller terninger, og kok dem i lettsaltet vann i 10–15 minutter. Sil av vannet. 
Skrell løken og hvitløken. Rens paprikaen. Kutt løken i skiver, finhakk hvitløken og kutt paprikaen i store terninger. 
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett paprikaen, de moste tomatene, chiliflakene og 1 ts sukker. La det hele småkoke i 10 minutter. Skjær fisken i store terninger. Vend de kokte potetene inn i tomatsausen, og legg fisketerningene på toppen. Trykk fisken litt ned i sausen, sett lokk på kjelen, og la bacalaoen trekke i 5–7 minutter. Smak til med salt og grovkvernet sort pepper.
Stek de rustikke multibrødene som anvist på pakken.
Topp bacalaoen med 2 ss olivenolje og litt grovkvernet pepper ved servering.
God middag!