Sitron- og honningstekt svinenakke med blomkål og hvitløkspoteter
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, sprø blomkål og poteter med hvitløk er skikkelig hverdagsluksus. Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid.
Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, sprø blomkål og poteter med hvitløk er skikkelig hverdagsluksus. Nyt denne retten en dag du har litt bedre tid.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Svinenakke
400 g
Sitron
1 stk
Honning
1 pakke
Smør
1 ss
Blomkål
1 stk
Kremet appelsinsaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 845 kcal
- Fett:
- 49 g
- Karbohydrater:
- 54 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek de små blomkålbukettene møre i en stekepanne med olje og smør, eller kjør den ferdigkokte blomkålen til en puré med en stavmikser.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker.
Kutt potetene i to eller fire, avhengig av størrelse. Kutt hvitløken i fire og knus den med flatsiden av kniven. Ha potetene og hvitløken i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek formen i ovnen i 20–25, til potetene er gjennomstekte.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek svinenakken i omtrent 2 minutter på hver side, og krydre den med salt og pepper. Ha honningen og 1 ss smør i pannen. Riv over skallet av halve sitronen, og press sitronsaften over kjøttet. Stek kjøttet videre i 4–5 minutter, til det er gjennomstekt. Øs smøret og honningen over kjøttet mens det steker.
Kutt blomkålen i små buketter. Kok blomkålen i 3–4 minutter. Hell av vannet.
Ha sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring.
God middag!