Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Potetmos
400 g
Svineskiver til schnitzel
300 g
Salt
Hvetemel
3-4 ss
Egg
1 stk
Panko
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Smør
2 ss
Gulrøtter
½ pakke
Grønne erter
125 g
Smør
1 ss
Smør
3 ss
Kapers
½ glass
Sitron i båter
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
I dag kan du gjerne få med deg en hjelper til å panere svinekjøttet. Da går det som en lek! Kjøttet skal først dyppes i mel, deretter i egg og til slutt i panko.
Varm opp ovnen til 180 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene og en stor kjele med vann til potetmos.
Legg posen med potetmos i det varme vannet og la den koke i omtrent 15 minutter.
Legg svineskivene utover på kjøkkenbenken eller på et skjærebrett. Dekk dem med et stykke plastfilm og bank hardt og bestemt med en kjele eller lignende, til skivene er litt større og tynnere. Krydre skivene med salt og pepper, og vend dem i mel, deretter i sammenvispet egg og til slutt i panko. Ønsker du å gjøre denne prosessen enklere, visp sammen eggene i en bolle, tilsett panko og vend kjøttet i blandingen.
Stek schnitzlene på middels pluss varme i en blanding av olje og smør til de er gylne på begge sider. Tilsett mer olje om nødvendig. Legg schnitzlene over på et ildfast fat etter hvert som de er ferdige. Når alle er stekt, sett fatet i ovnen for å holde dem varme frem til servering.
Kutt gulrot i staver, ha stavene i kjelen med varmt vann og kok dem til de er møre. Det tar omtrent 6–8 minutter. Tilsett ertene når det gjenstår 2 minutter av koketiden. Hell av vannet, ha på en klatt smør og sett kjelen til side.
Skjær sitron i båter. Bruk et par av båtene til å smake til kaperssmøret, og server resten ved siden av.
Smelt smøret i en kjele til det er lett brunet. Ha i grovhakket kapers og smak til med sitronsaft.
Løft posen med potetmos opp av vannet, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen forsiktig over i et serveringsfat. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Server schnitzel med potetmos, grønnsaker, kaperssmør og sitronbåter.
Har du noe igjen av schnitzelen, del den i strimler og ha den i en wrap sammen med strimler av gulrot, agurk og purre. Topp det hele med sweet chilisaus og rull wrapen sammen. Mmm, en deilig lunsj eller kveldssnack.
God middag!