Rød curry med kylling, kokosmelk, sprø grønnsaker og nudler
Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Denne curryen har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. De sterke smakene balanseres av den fyldige kokosmelken og den syrlige limen.
Denne curryen har hentet sin inspirasjon fra gatemat i Thailand. De sterke smakene balanseres av den fyldige kokosmelken og den syrlige limen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Hvete
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
- vann
Nudler
125 g
Kyllinglårfilet
400 g
Gulrot
1 stk
Gul paprika
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Strimlet grønnkål
50 g
Lime
1 stk
Vann
1 dl
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 772 kcal
- Fett:
- 39 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en sterkere rett? Smak til med chiliflakes, tørket chili, sriracha eller annen chili om du har.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til nudlene.
Skrell gulroten, og kutt den i to på langs og deretter i skiver på skrå. Rens paprikaen og kutt den i terninger. Kutt kyllingen i strimler. Behold fettet på kyllingen for bedre smak.
Varm opp en stekepanne eller wokpanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter, tilsett gulrøttene og paprikaen, og stek det det hele i 1–2 minutter. Vend inn currypasten, og tilsett kokosmelken og 1 dl vann. Kok opp, og ha i grønnkålen. La det koke videre i 2 minutter. Smak til med saften fra limen, soyasaus, salt og pepper.
Tilbered nudlene som anvist på pakken.
Kutt eventuelle rester av limen i båter, og server limebåtene til retten. Bon appétit!
God middag!