Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Gluten·
- Bygg
Basisvarer:
- Evt. nykvernet sort pepper
- extra virgin olivenolje
- kyllingbuljongterning
- solsikke-/rapsolje
- vann
Byggkorn
1 pakke
Vann
3 dl
Kyllingoverlår uten skinn og ben
400 g
Løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Kålrot i terninger
125 g
Gulrøtter
½ pakke
Blomkål
½ stk
Karri
1 pakke
Vann
1 l
Kyllingbuljongterning
2 stk
Evt. nykvernet sort pepper
Kruspersille
½ pakke
Langbrød av fullkorn
2 stk
Extra virgin olivenolje
1 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker litt fyldigere karrismak, smelt 1 ss smør og tilsett karrikrydder, litt chilli eller kajennepepper og gjerne litt spisskummen om du har det i krydderskuffen. Gjør dette før du tilsetter løk og andre grønnsaker.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok byggkorn etter anvisning på pakken.
Kutt kyllingen i terninger. Hakk løk og hvitløk. Kutt gulrot i terninger og blomkål i buketter.
Varm opp en vid kjele med olje og brun kyllingen. Tilsett løk og hvitløk, og la det surre til løken er blank. Ha i de andre grønnsakene og tilsett karri. Ha gjerne hele persillestilker i suppen mens den kokes, men ta dem da ut før servering.
Ha over vann og buljongterning. Kok opp og la suppen småkoke i omtrent 15 minutter, til grønnsakene er møre.
Legg langbrødene på et stekebrett med bakepapir. Kutt dem gjerne i trekanter for et morsommere utseende. Pensle brødene med olivenolje og dryss over favorittkrydderet ditt om du ønsker. Stek brødene i ovnen i 3–4 minutter.
Smak til suppen med nykvernet pepper og dryss over persille. Server kyllingsuppe med byggkorn og langbrød.
Bygg er en av mange kornsorter, og i Norge er det dette kornet det dyrkes mest av. Bygget behandles og blir til byggmel eller byggryn. Bare litt av kornet blir brukt til menneskemat, mens en større andel blir brukt til dyrefor og til å brygge øl. Bygg inneholder noe som heter kostfiber, dette hjelper bakteriene i magen din til å ha det bra og gjør at du ikke blir så fort sulten igjen etter at du har spist. Byggryn er et godt alternativ til ris og passer som tilbehør til både kjøtt og fisk. Grynet smaker også godt i en salat eller i en suppe.
God middag!