Røkt svinekam med glaserte epler og ris

Røkt svinekam med glaserte epler og ris

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Honning
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Fullkornsris
125 g
Vann
Salt
Røkt svinekam uten ben
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødt eple
1 stk
Gulrøtter
½ pakke
Brokkoli
½ stk
Vårløk
½ pakke
Smør
3 ss
Honning
2 ss
Soyasaus
1 ss
Sitron
½ stk
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Skyll eplet i kaldt vann. Del det i to. Få eventuelt hjelp av en voksen til å ta ut stenene. Legg eplet på skjærebrettet og kutt det i terninger.

Kok risen som anvist på pakken.
Varm opp en stekepanne med olje. Brun svinekammen på begge sider. Skru ned varmen og la den steke ferdig. krydre med salt og pepper om du ønsker.
Kutt eplet i terninger med skallet på. Skrell gulrøttene og kutt dem i skiver. Kutt brokkolien i små buketter, skrell stilken og kutt den i biter. Skyll vårløken og kutt også den i skiver.
Ha gulrot, brokkoli, smør og honning i en stekepanne på middels varme. Eventuelt kan brokkolien kokes i en kjele for seg. La det surre forsiktig i 3–4 minutter. Tilsett epleterningene og la alt surre videre i 3–4 minutter. Når eplene, gulrøttene og brokkolien er møre, tilsett soyasaus, sitronsaft og vårløk.
Ha sausen i en kjele og kok opp under omrøring.
Server røkt svinekam med glaserte epler, ris og urtesaus.
God middag!