Røkt svinekam med glaserte grønnsaker og urtesaus

Røkt svinekam med glaserte grønnsaker og urtesaus

3.96 (101)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Akasiehonning
  • olje
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Røkt svinekam uten ben
600 g
Fullkornsris
250 g
Gulrøtter
1/2 pakke
Brokkoli
1/2 stk
Vårløk
1/2 pakke
Røde epler
2 stk
Sitron
1/2 stk
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Olje
Smør
4 ss
Salt
Akasiehonning
2 ss
Soyasaus
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Tilsett litt nellik, pepperkorn og gurkemeie i risvannet for en ekstra spennende vri!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøttene og skyll vårløken. Kutt eplene i terninger, og kutt gulrøttene og vårløken i skiver. Del brokkolien i små buketter, skrell brokkolistilken, og kutt den i mindre biter.
Ha urtesausen i en kjele, og kok opp under omrøring. Hold sausen varme på lav varme frem til servering.
Varm opp en stekepanne med 2 ss smør til middels varme. Stek gulrøttene og brokkolibukettene sammen med 2 ss akasiehonning i 3–4 minutter. Tilsett epleterningene, og stek videre i 3-4 minutter, til gulrøttene er gjennomstekte. Tilsett soyasausen, litt saft fra den halve sitronen og vårløken, og la grønnsakene stå på lav varme frem til servering.
Varm opp en ny stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek kjøttet i 2-3 minutter på hver side. Skru ned varmen til middels, og stek videre til kjøttet er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.
God middag!