Ytrefilet av får med ovnsbakte poteter og grønnkål og sellerirotpuré
Ny oppskrift
Under 45 min
8 Ingredienser
Denne retten passer bra en dag man har litt ekstra tid til å nyte en perfekt rosastekt ytrefilet med smakfullt og fargerikt tilbehør som tyttebærglasert eple.
Denne retten passer bra en dag man har litt ekstra tid til å nyte en perfekt rosastekt ytrefilet med smakfullt og fargerikt tilbehør som tyttebærglasert eple.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Grønnkål
50 g
Sellerirot
300 g
Smør
1 ss
Ytrefilet av får
300 g
Smør
½ ss
Rødt eple
1 stk
Rørte tyttebær
1 pakke
Peppersaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 618 kcal
- Fett:
- 15 g
- Karbohydrater:
- 68 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha 2 ss rømme i sellerirotpuréen, eller kutt sellerien i biter og stek den i ovnen sammen med potetene for å spare tid og oppvask.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kutt potetene i fire skiver. Skrell og kutt hvitløken i tynne skiver. Fordel potetene og hvitløken på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20 minutter. Ta brettet ut av av ovnen, og vend inn grønnkålen. Stek grønnsakene videre i omtrent 5 minutter, eller til potetene er gjennomstekte og grønnkålen er sprø.
Skrell og del selleriroten i store terninger. Kok sellerirotterningene i lettsaltet vann i omtrent 10 minutter, eller til de er møre. Sil av vannet, og la terningene dampe seg tørre i kjelen. Tilsett 1 ss smør, og kjør det hele sammen til en jevn puré med en stavmikser.
Krydre kjøttet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i ½ ss smør og litt olje. Stek kjøttet i 1 minutt på hver side, og legg det på en tallerken. Stek kjøttet sammen med potetene de siste 5 minuttene av potetenes steketid, og la det hvile i 2–3 minutter før du skjærer det i skiver.
Skrell og kutt eplet i jevnstore biter. Vask stekepannen du brukte til kjøttet. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek eplebitene i omtrent 2 minutter, til de er gylne. Vend inn tyttebærene.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!