Indrefilet av svin med appelsinpoteter, rosenkål og urtesaus

Indrefilet av svin med appelsinpoteter, rosenkål og urtesaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Nyt denne retten en dag dere har litt bedre tid. Kombinasjonen av mørt svinekjøtt, høstens rosenkål og appelsinpoteter, er skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Appelsin
1 stk
Timian
½–1 bunt
Marinert indrefilet av svin
300 g
(Soya, Hvete)
Sitruskrydder
½–1 pakke
(Sulfitt)
Gulrøtter
2 stk
Rosenkål
200 g
Smør
½ ss
(Melk)
Urtesaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
612 kcal
Fett:
21 g
Karbohydrater:
59 g
Protein:
46 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hell vannet av grønnsakene, og ha dem tilbake i kjelen. Tilsett 2 ss honning og 2 ss smør. La det hele steke på middels høy varme til smøret og honningen sitter godt rundt grønnsakene.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsakene.
 Skyll og kutt potetene i to eller fire, avhengig av størrelsen. Del hvitløken i fire, og kutt appelsinen i båter. Ha potetene, hvitløken, appelsinbåtene og timianstilkene i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til potetene er gylne og gjennomstekte.
 Krydre kjøttet med sitruskrydderet. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 2 minutter på hver side. Legg kjøttet over i en ildfast form, og stek det i ovnen 15–18 minutter, eller til det har en kjernetemperatur på 68 grader. Ta kjøttet ut av ovnen, og la det hvile i 5–10 minutter. Skjær det opp i skiver ved servering.
 Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kutt bunnen av rosenkålen. Kok gulrøttene og rosenkålen i 5–6 minutter. Hell av vannet, og vend inn ½ ss smør (se tips).
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!