Krydderstekt ørret med fullkornsbulgur og agurk- og tomatsalat
Roede

Krydderstekt ørret med fullkornsbulgur og agurk- og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Stekt ørret smaker ekstra godt med sennep og dillkrydder! Med luftig bulgur og agurk- og tomatsalat, er dette en rask og sunn fiskerett.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • salt
Bulgur
125 g
(Hvete)
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Agurk
1 stk
Tomat
1 stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Ørretfilet
300 g
(Fisk)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Sitron
1 stk
Margarin
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
546 kcal
Fett:
23 g
Karbohydrater:
43 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fisken kan stekes på 180 grader varmluft, i omtrent 10 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.

Tilbered bulguren som anvist på pakken, men ha grønnsaksbuljongen i kokevannet.
 Kutt agurken og tomaten i terninger. Bland agurken, tomaten, yoghurten og kryddermiksen med hvitløk og persille sammen i en serveringsskål. Vend om et par ganger før servering. Server gjerne yoghurten for seg selv om du heller vil det.
 Krydre fisken med kryddermiksen med sennep og dill og litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene til retten. 
 Ørret: 125 g Bulgur: 100 g Salat med yoghurt: 160 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!