Sitrontimianstekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy

Sunt valg

Sitrontimianstekt kyllingbryst med ovnsbakt gresskarrisotto, crispy grønnkål og stekesjy

Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
En mettende risotto med ovnsbakt gresskar og saftig kyllingbryst er en perfekt rett når du ønsker å servere noe ekstra godt om høsten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Flaskegresskar
1 stk
Strimlet grønnkål
50 g
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Risottoris
150 g
Hønsebuljong
1 pakke
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
1 ss
Vann
4½ dl
Sitrontimian
1 bunt
Kyllingfilet uten skinn
420 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
797 kcal
Fett:
11 g
Karbohydrater:
109 g
Protein:
66 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har dårlig tid, kan du skjære kyllingen i strimler, og steke det sammen med grønnkålen i en stekepanne.

Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. 
 Del gresskaret i to på langs, og fjern kjernene med en spiseskje. Legg gresskaret med snittflaten ned, og kutt bort skallet med en skarp kniv. Del gresskarkjøttet i biter på omtrent 2x2 cm, og fordel bitene utover et stekebrett med bakepapir. Bland inn litt olje, salt og pepper, og stek gresskarbitene midt i ovnen i omtrent 25 minutter. 
 Skrell og finhakk løken og den halve hvitløken. Varm opp en mellomstor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i omtrent 1 minutt, eller til løken er blank. Tilsett risottorisen, hønsebuljongen, 1 ss eddik og 4½ dl vann. La risottoen småkoke i 15–18 minutter.  
 Riv timianbladene av stilkene, og grovhakk dem. Krydre kyllingen med timianen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side. Legg kyllingen på brettet sammen med gresskaret, og stek dem sammen de siste 10–12 minuttene av gresskarets steketid, eller til kyllingen har en kjernetemperatur på 68 grader. La kyllingen hvile i 4–5 minutter, og skjær den deretter i skiver før servering.  
 Ha grønnkålen i en skål, og bland inn litt olje og salt. Legg grønnkålen på brettet sammen med gresskaret når det gjenstår 4–5 minutter av gresskarets steketid, og stek videre til grønnkålen er sprø.
Ha ½ dl vann i stekepannen du stekte kyllingen i, og kok opp. Pisk inn 1 ss smør og 1 ss soyasaus.  
Riv Grana Padano-osten på den fine siden av et rivjern. Ha 1 dl av det ovnsbakte gresskaret over i en skål, og mos det sammen med den revne osten. Bland det moste gresskaret inn i risottoen rett før servering, og smak til med salt og pepper.
God middag!