Kokosgryte med rød curry, søtpotet og kikerter servert med jasminris og multibrød

Kokosgryte med rød curry, søtpotet og kikerter servert med jasminris og multibrød

Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Denne vegetarretten, med smak av kokos og rød curry, er både veldig god og inspirerende. Toppet med syrlig eple, er dette en hverdagsfavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Hvete
    ·
  • Rug

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
Rødløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Søtpotet
1 stk
Rød currypaste
1 pakke
Kokosmelk
1 liten boks
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Kikerter
1 pakke
Lime
1 stk
Hvetemel
½ ss
(Hvete)
Jasminris
150 g
Rustikke multibrød
2 stk
(Hvete, Rug)
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Rødt eple
1 stk
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
995 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
156 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist gjerne litt kokosflak eller cashewnøtter i en tørr stekepanne, og dryss det over gryten ved servering.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft. 
Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt. Legg sesamfrøene over på en tallerken.  
Skrell løken og søtpoteten, og skyll paprikaen og limen. Finhakk løken, og kutt paprikaen og søtpoteten i mindre biter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. Finriv limeskallet (kun det grønne) på et rivjern.   
 Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen og søtpoteten i 2–3 minutter, til løken er blank. Tilsett 1–2 ss currypaste og ½ ss hvetemel, og stek videre, under omrøring, i omtrent 1 minutt. Rør inn kokosmelken og grønnsaksbuljongen, kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 15 minutter, eller til søtpotetbitene er gjennomkokte. Rør inn litt vann i gryten hvis den blir for tykk. Tilsett kikertene mot slutten av koketiden, og smak til med salt, pepper, det revne limeskallet, saften fra limen og eventuelt mer av currypasten. 
Varm multibrødene i ovnen i 4–5 minutter. 
Skyll og kutt eplet i små terninger. Skyll, tørk og grovhakk korianderen. Topp gryten med sesamfrøene, epleterningene og korianderen. Server risen og multibrødene til retten. 
God middag!