Sweet and sour-gryte med svinekjøtt, stekt brokkoli og jasminris
Lett å lage

Sweet and sour-gryte med svinekjøtt, stekt brokkoli og jasminris

Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Brokkolien får en god nøtteaktig smak når den stekes, og det passer perfekt til denne raske gryta med den klassiske sursøte sausen fra Kina.

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Olje
    • pepper
    • salt
    • smør
    Jasminris
    150 g
    Sweet & sour-gryte
    600 g
    Brokkoli
    1 stk
    Spisspaprika
    1 stk
    Næringsberegning (per porsjon)
    Energi:
    612 kcal
    Fett:
    8 g
    Karbohydrater:
    97 g
    Protein:
    38 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ovnsbak grønnsakene! Fordel grønnsakene i en ildfast form, og stek dem midt i ovnen på 220 grader i 10–12 minutter.

    Tilbered risen som anvist på pakken.
     Hell gryten over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La den småkoke til risen er klar, og smak til med salt og pepper.
    Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skyll og kutt ønsket mengde av paprikaen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek brokkolien og paprikaen i 4–5 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått litt stekeskorpe. Krydre med salt og pepper.
    God middag!