Lett å lage
Sweet and sour-gryte med svinekjøtt, stekt brokkoli og jasminris
Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
Brokkolien får en god nøtteaktig smak når den stekes, og det passer perfekt til denne raske gryta med den klassiske sursøte sausen fra Kina.
Brokkolien får en god nøtteaktig smak når den stekes, og det passer perfekt til denne raske gryta med den klassiske sursøte sausen fra Kina.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Jasminris
150 g
Sweet & sour-gryte
600 g
Brokkoli
1 stk
Spisspaprika
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 612 kcal
- Fett:
- 8 g
- Karbohydrater:
- 97 g
- Protein:
- 38 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ovnsbak grønnsakene! Fordel grønnsakene i en ildfast form, og stek dem midt i ovnen på 220 grader i 10–12 minutter.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Hell gryten over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La den småkoke til risen er klar, og smak til med salt og pepper.
Kutt ønsket mengde av brokkolien i buketter. Skrell og kutt stilken i biter. Skyll og kutt ønsket mengde av paprikaen i mindre biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek brokkolien og paprikaen i 4–5 minutter, eller til grønnsakene er møre og har fått litt stekeskorpe. Krydre med salt og pepper.
God middag!