Hjemmelaget søtpotetsuppe med kylling og nøtter

Hjemmelaget søtpotetsuppe med kylling og nøtter

4.43 (125)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Kylling-/grønnsaksbuljongterning
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Søtpotet
2 stk
Sjalottløk
1 stk
Ingefær
1–2 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kokosmelk
1 pakke
Kylling-/grønnsaksbuljongterning
1 stk
Vann
0,8 l
Lime i båter
1 stk
Salt
Prinsessefilet av kylling
250 g
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Vårløk
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Chipotlemiks
1 pakke
Salt
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Koriander
1 bunt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrap av det tynne skallet på ingefæren med en spiseskje, da unngår du å kutte bort for mye av selve ingefæren. Riv ingefæren på den fineste delen av et rivjern, eller bruk microplane. Ta vare på supperestene og spis dem som en rask lunsj i morgen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek langbrødene i 3–4 minutter. Du kan også steke brødene i en brødrister.
Skrell og del søtpotet og sjalottløk i terninger. Riv eller finhakk ingefær (se tips). Skjær vårløk i tynne skiver.
Stek søtpotet, sjalottløk og ingefær i en vid kjele med litt olje. Tilsett kokosmelk, vann og buljongterning, og kok opp. La suppen koke i omtrent 10–15 minutter, til søtpoteten er mør.
Del kyllingen i mindre biter. Stek kylling, vårløk og nøttemiks i en forvarmet medium varm stekepanne med olje i 4–5 minutter. Krydre kyllingen med chipotlemiks og eventuelt litt salt. Chipotlemiksen og nøttene kan også serveres ved siden av, slik at alle kan toppe sin suppetallerken med det de selv vil.
Kjør suppen glatt med stavmikser. Del lime i båter og smak til suppen med limesaft, salt og pepper. Server resten av limebåtene ved siden av.
Skyll koriander og rist av vannet. Grovhakk korianderen og strø den over suppen ved servering.
Server søtpotetsuppe med kylling, nøtter, chipotlekrydder, langbrød og koriander.
400 g Kylling: 100 g Nøtter: 1 ss Energiinnhold: 410 kcal Energiinnhold inkludert 30 g brød: 480 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!