Roede
Ovnsbakt laks med byggotto, eple og rosenkål
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Byggotto er risotto med en vri. Å bytte ut risen med bygg er en inspirerende, mettende og sunn måte å lage denne italienske klassikeren på.
Byggotto er risotto med en vri. Å bytte ut risen med bygg er en inspirerende, mettende og sunn måte å lage denne italienske klassikeren på.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Bygg·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- olje
- pepper
- salt
- vann
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Byggkorn
125 g
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Revet Västerbottensost
25 g
Sitron
½ stk
Vann
3–4 dl
Margarin
1 ss
Laksefilet
325 g
Rosenkål
200 g
Norsk eple
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 747 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 48 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha litt hvitvin eller eplesidereddik i byggottoen om du ønsker en litt syrligere smak. En byggotto skal være løsere enn en grøt, men væsken skal ikke renne ut av den. Osterestene kan fryses eller brukes til pai eller pastaretter.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft.
Skrell og og finhakk sjalottløken og hvitløken. Kutt den halve sitronen i båter. Rens rosenkålene for eventuell rusk, og kutt hver rosenkål i to. Kutt eplet i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels varme, og ha i 1 ss margarin. Stek sjalottløken og hvitløken i omtrent 4 minutter, til løken er blank. Ha i byggkornene, og stek videre i omtrent 2 minutter. Tilsett 3 dl vann og grønnsaksbuljongen, og kok opp. La byggottoen småkoke under lokk i 18–20 minutter. Rør om underveis i koketiden. Smak til med med Västerbottensosten, saft fra sitronen og litt salt og pepper. Ha litt mer vann i byggottoen om du synes den blir for tykk.
Legg fisken i en smurt ildfast form og krydre den med litt salt og pepper. Stek fisken i ovnen i 8–12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Kok rosenkålen i lettsaltet vann i 2–3 minutter, og hell av vannet. Bland eplet inn med den ferdigkokte rosenkålen. Smak til med salt og pepper.
Byggotto: 150 g Laks: 125 g Rosenkål og epler: 130 g Energiinnhold: ca. 480 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!