Roede
Laktosefri
Red rub-kylling med svart rissalat og sesam- og chilisaus
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Saftig og smakfullt kyllinglårkjøtt krydret med paprika, ingefær og chili servert med svart rissalat. Dette er en sunn og inspirerende middag.
Saftig og smakfullt kyllinglårkjøtt krydret med paprika, ingefær og chili servert med svart rissalat. Dette er en sunn og inspirerende middag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- vann
Kyllinglårfilet
400 g
Red rub-krydder
¼ pakke
Olje
1 ss
Svart ris
125 g
Spinat
50 g
Klementin
1 stk
Gulrøtter
200 g
Rødløk
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Vann
1 l
Sitron
½ stk
Sesam- og chilisaus
1 pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 700 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 65 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme og rist sesamfrøene i omtrent 1 minutt, til de er gylne.
Kok opp 1 liter lettsaltet vann i en kjele. Skyll risen i et dørslag, og kok den under lokk på middels varme i omtrent 20 minutter. Sil av vannet, og la risen dampe av seg i 5 minutter.
Krydre kyllingen med red rub-krydderet og litt salt. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter på hver side. Skru ned varmen, og hold kyllingen varm frem til servering.
Skyll og tørk spinaten. Skrell klementinen og del den i båter. Skrell gulrøttene og riv dem på den grove siden av et rivjern. Skrell rødløken og kutt den i tynne skiver. Bland sammen spinaten, klementinbåtene, gulrøttene, rødløken og den ferdigkokte risen. Fordel rissalaten på et serveringsfat, og strø over sesamfrøene.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og sesam- og chilisausen til retten.
Rissalat: 300 g Kylling: 125 g Sesam- og chilisaus: 1 ss Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!