Kylling teriyaki med syrlig kålsalat og jasminris

Kylling teriyaki med syrlig kålsalat og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Det er lite som er mer perfekt til kylling enn kombinasjonen av søt teriyakisaus, det er en japansk smaksbombe, og syrlig kålsalat.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Eplesidereddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesidereddik
1 ss
Sukker
½ ss
Kyllingfilet
250 g
Teriyakisaus
1 pakke
(Soya, Sesamfrø, Hvete)
Lime
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
(Sesamfrø)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
806 kcal
Fett:
16 g
Karbohydrater:
100 g
Protein:
66 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Rist litt sesamfrø i en tørr stekepanne. Vend de ristede sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.

Tilbered risen som anvist på pakken (se tips).
Skrell gulroten. Riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Ha gulroten og den strimlede kålsalaten i en bolle. Bland sammen 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt, og hell blandingen over grønnsakene. Bland alt godt sammen, og la salaten stå på benken frem til servering.
Kutt kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett teriyakisausen, og la det trekke i 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen. Topp med sesamfrøene.
God middag!