Kylling teriyaki med syrlig kålsalat og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Det er lite som er mer perfekt til kylling enn kombinasjonen av søt teriyakisaus, det er en japansk smaksbombe, og syrlig kålsalat.
Det er lite som er mer perfekt til kylling enn kombinasjonen av søt teriyakisaus, det er en japansk smaksbombe, og syrlig kålsalat.
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Eplesidereddik
- olje
- pepper
- salt
- sukker
Jasminris
150 g
Gulrot
1 stk
Strimlet kålsalat
120 g
Eplesidereddik
1 ss
Sukker
½ ss
Kyllingfilet
250 g
Teriyakisaus
1 pakke
Lime
1 stk
Sesamfrø
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 806 kcal
- Fett:
- 16 g
- Karbohydrater:
- 100 g
- Protein:
- 66 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Rist litt sesamfrø i en tørr stekepanne. Vend de ristede sesamfrøene inn i den ferdigkokte risen.
Tilbered risen som anvist på pakken (se tips).
Skrell gulroten. Riv gulroten på den grove siden av et rivjern. Ha gulroten og den strimlede kålsalaten i en bolle. Bland sammen 1 ss eddik, ½ ss sukker og litt salt, og hell blandingen over grønnsakene. Bland alt godt sammen, og la salaten stå på benken frem til servering.
Kutt kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i 2–3 minutter. Tilsett teriyakisausen, og la det trekke i 2 minutter. Smak til med salt, pepper og saft fra limen. Topp med sesamfrøene.
God middag!