Kremet fiskesuppe med lyr, pastinakk og gulrot
Glutenfri

Kremet fiskesuppe med lyr, pastinakk og gulrot

Ny oppskrift
Under 20 min
4 Ingredienser
En rask og enkel fiskesuppe toppet med sesongens rotgrønnsaker er en sikker vinner. Suppen varmer godt og smaker helt nydelig.

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Fiskesuppebase
700 g
(Fisk, Selleri, Melk, Laktose)
Gulrot
1 stk
Pastinakk
1 stk
Lyrfilet
200 g
(Fisk)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
637 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
28 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Fres 1 ts krydder i litt olje i 30 sekunder på middels varme, før du tilsetter suppen. Server gjerne godt brød og smør ved siden av.

Hell suppen over i en kjele, og kok opp under omrøring. Pass på så suppen ikke svir seg. 
Skrell gulroten og pastinakken. Kutt grønnsakene i tynne skiver. Skjær fisken i terninger. 
Ha gulroten, pastinakken og fisketerningene i suppen, og la det hele trekke i 3–4 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok litt makaroni, og stivpisk en eggehvite. Vend makaronien og den stivpiskede eggehviten inn i supperestene. Ha blandingen i en ildfast form, og strø over panko eller strøkavring. Stek formen i ovnen i 15–20 minutter. Vips, en deilig fiskegrateng! Server gjerne gratengen med revet gulrot til. 
God middag!