Brennende kjærlighet med urtepølse av kylling, bacon og polkabeter
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Hjemmelaget potetmos, toppet med smakfulle pølser, salt bacon og søte beter. En lettvint og barnevennlig familierett hentet fra Danmark.
Hjemmelaget potetmos, toppet med smakfulle pølser, salt bacon og søte beter. En lettvint og barnevennlig familierett hentet fra Danmark.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
- soyasaus
- sukker
Poteter
350 g
Melk
1 dl
Smør
2 ss
Polkabeter
2 stk
Urtepølser
300 g
Baconterninger
150 g
Sjalottløk
1 stk
Smør
2–3 ss
Soyasaus
1 ss
Sukker
1 ss
Brokkoli
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 965 kcal
- Fett:
- 61 g
- Karbohydrater:
- 58 g
- Protein:
- 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Skrell gjerne potetene for en finere potetmos. Brennende kjærlighet er en klassisk dansk rett som kan serveres med rødbeter, syltede agurker eller en god sennep.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell betene, og del dem i terninger. Skjær pølsene i to på langs, og så i skiver. Ha betene og pølsebitene i en ildfast form. Ha på salt, pepper og olje, og bland alt godt sammen. Stek betene og pølsene i ovnen i omtrent 15 minutter.
Skrell og kutt sjalottløken i skiver. Ha baconet i en kald stekepanne, og varm så opp stekepannen til middels høy varme. På den måten slipper baconet mer fett, og blir fortere sprøtt. Tilsett litt olje om nødvendig. Stek baconet i omtrent 4–5 minutter, til det er sprøtt. Ha i sjalottløken, og stek videre til løken er blank, i omtrent 3 minutter. Tilsett 2–3 ss smør, 1 ss soyasaus og 1 ss sukker, og stek alt videre i 2 minutter til.
Del brokkolien i buketter, skrell og kutt stilken i terninger. Kok brokkolien i lettsaltet vann i 4–5 minutter rett før servering.
Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 2 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt og litt, mens du rører, til potetmosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper (se tips).
God middag!