Bulgogi av kvernet storfe med marinerte gulrotstrimler, chilimajones og jasminris

Bulgogi av kvernet storfe med marinerte gulrotstrimler, chilimajones og jasminris

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Bulgogi betyr mat laget over åpen ild, og er en meget populær koreansk grillrett. Prøv denne friske og raske hverdagsvarianten.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • salt
Jasminris
150 g
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
(Soya, Hvete)
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
½ ss
Rød chili
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
1 pakke
(Egg, Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
969 kcal
Fett:
54 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
43 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt salaten i strimler og bland den sammen med de marinerte gulrotstrimlene. Server bulgogien og risen sammen med salaten.

Tilbered risen som anvist på pakken. 
 Skrell løken, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen og stek den videre i omtrent 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett soya- og ingefærsausen, og la retten småkoke frem til servering. 
 Skrell og kutt gulroten i strimler på størrelse med fyrstikker, eller grovriv den på et rivjern. Press saften fra halve limen i en liten bolle. Tilsett gulrotstrimlene og ½ ss olivenolje, og bland sammen. Smak til med salt.  
Skyll chilien og kutt den i skiver. Kutt resten av limen i båter. Kutt bunnen av salaten, og skyll bladene i kaldt vann. Fyll salatbladene med risen og bulgogien, og topp med chilien og gulrotstrimlene. Server chilimajonesen, resten av risen og limebåtene ved siden av.  
God middag!