Bulgogi av kvernet storfe med marinerte gulrotstrimler, chilimajones og jasminris
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Bulgogi betyr mat laget over åpen ild, og er en meget populær koreansk grillrett. Prøv denne friske og raske hverdagsvarianten.
Bulgogi betyr mat laget over åpen ild, og er en meget populær koreansk grillrett. Prøv denne friske og raske hverdagsvarianten.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- salt
Jasminris
150 g
Gul løk
½ stk
Kjøttdeig
350 g
Soya- og ingefærsaus
1 pakke
Gulrot
1 stk
Lime
1 stk
Olivenolje
½ ss
Rød chili
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Chilimajones
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 969 kcal
- Fett:
- 54 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 43 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kutt salaten i strimler og bland den sammen med de marinerte gulrotstrimlene. Server bulgogien og risen sammen med salaten.
Tilbered risen som anvist på pakken.
Skrell løken, og kutt den i omtrent 1 cm tykke skiver. Varm opp stekepannen til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at det dannes en stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen og stek den videre i omtrent 3–4 minutter, til den er gjennomstekt. Ha i løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen. Tilsett soya- og ingefærsausen, og la retten småkoke frem til servering.
Skrell og kutt gulroten i strimler på størrelse med fyrstikker, eller grovriv den på et rivjern. Press saften fra halve limen i en liten bolle. Tilsett gulrotstrimlene og ½ ss olivenolje, og bland sammen. Smak til med salt.
Skyll chilien og kutt den i skiver. Kutt resten av limen i båter. Kutt bunnen av salaten, og skyll bladene i kaldt vann. Fyll salatbladene med risen og bulgogien, og topp med chilien og gulrotstrimlene. Server chilimajonesen, resten av risen og limebåtene ved siden av.
God middag!