Linguini med chorizo, serranoskinke, cherrytomater og fetaost
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Dette er en av våre beste pastaretter. Kombinasjonen av krydret chorizo, salt fetaost og friske tomater er en sikker vinner rundt middagsbordet.
Dette er en av våre beste pastaretter. Kombinasjonen av krydret chorizo, salt fetaost og friske tomater er en sikker vinner rundt middagsbordet.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olivenolje
- olje
- pepper
- salt
Pasta
250 g
Kruspersille
1 pakke
Kinesisk hvitløk
¼–½ stk
Sitron
½–1 stk
Olivenolje
1½ dl
Rødløk
1 stk
Chorizo
1 pakke
Cherrytomater
1 pakke
Fetaost
100 g
Ruccola
50 g
Serranoskinke
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1179 kcal
- Fett:
- 64 g
- Karbohydrater:
- 99 g
- Protein:
- 52 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt revet parmesan eller en annen type fast ost i persillepestoen for mer smak! Originalt er det pinjekjerner i pesto, men du kan tilsette litt cashewnøtter eller mandler. Rister du nøttene først, smaker de enda mer.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Skyll persillen, og ha den over i et litermål. Skrell og finhakk hvitløken. Tilsett ønsket mengde av hvitløken og 1½ dl olivenolje, og kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper.
Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek chorizoen i 3–4 minutter. Ha løken i stekepannen med chorizoen når det gjenstår omtrent 2 minutter av chorizoens steketid.
Skyll cherrytomatene og kutt dem i to. Kutt fetaosten i terninger, og skyll og tørk ruccolaen. Skjær serranoskinken i strimler. Bland sammen persillepestoen, chorizoen og løken, tomatene, fetaosten, ruccolaen og pastaen i en serveringsbolle. Topp retten med serranoskinken og grovkvernet pepper før servering.
God middag!