Medisterkaker av kylling i brun saus med ovnsbakte grønnsaker og potetmos
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Medisterkaker lages vanligvis av svinekjøtt, men i denne retten er de laget av kylling. Med god potetmos og brun saus er dette en super hverdagsmiddag.
Medisterkaker lages vanligvis av svinekjøtt, men i denne retten er de laget av kylling. Med god potetmos og brun saus er dette en super hverdagsmiddag.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Stangselleri
2 stilk
Potetmos
500 g
Medisterkaker
300 g
Brun saus
1 pakke
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 877 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 93 g
- Protein:
- 36 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Bland litt timian, persille eller rosmarin med grønnsakene for enda bedre smak.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell søtpoteten og rødløken, og kutt dem i grove biter. Skyll stangsellerien og kutt den i store biter på skrå. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til de er møre.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Hell potetmosen over i en serveringsbolle før servering, og smak til med salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha sausen i stekepannen, og la medisterkakene trekke i sausen under lokk i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Tilsett litt vann om sausen skulle bli for tykk.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!