Medisterkaker av kylling i brun saus med ovnsbakte grønnsaker og potetmos

Medisterkaker av kylling i brun saus med ovnsbakte grønnsaker og potetmos

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Medisterkaker lages vanligvis av svinekjøtt, men i denne retten er de laget av kylling. Med god potetmos og brun saus er dette en super hverdagsmiddag.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Søtpotet
1 stk
Rødløk
1 stk
Stangselleri
2 stilk
(Selleri)
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Medisterkaker
300 g
Brun saus
1 pakke
(Hvete, Melk, Laktose)
Rørte tyttebær
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
877 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
93 g
Protein:
36 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bland litt timian, persille eller rosmarin med grønnsakene for enda bedre smak.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.

 Skrell søtpoteten og rødløken, og kutt dem i grove biter. Skyll stangsellerien og kutt den i store biter på skrå. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper (se tips). Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til de er møre.
 Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den småkoke i omtrent 15 minutter. Hell potetmosen over i en serveringsbolle før servering, og smak til med salt og pepper.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek medisterkakene i 2–3 minutter på hver side. Ha sausen i stekepannen, og la medisterkakene trekke i sausen under lokk i omtrent 5 minutter, eller til de er gjennomvarme. Tilsett litt vann om sausen skulle bli for tykk.
Server de rørte tyttebærene til retten.
God middag!