Brokkolipai med karamellisert løk, fetaost og frisk salat
Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Brokkolipai er en god, mettende og enkel middag. Det er også en perfekt mulighet til å bruke opp oste- og grønnsaksrester.
Brokkolipai er en god, mettende og enkel middag. Det er også en perfekt mulighet til å bruke opp oste- og grønnsaksrester.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Valnøtter·
- Melk·
- Nøtter·
- Soya
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- olje
- pepper
- salt
Paideig
1 pakke
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Fetaost
100 g
Strimlet grønnkål
100 g
Egg
4 stk
Lettmelk
2 dl
Tobladssalat
50 g
Grønt eple
1 stk
Valnøtter
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1110 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 139 g
- Protein:
- 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Stek gjerne valnøttene i en tørr stekepanne i 3–4 minutter. Avslutt med litt honning og kanel.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kjevle ut paideigen til den er omtrent 0,5 cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter. Skru ned temperaturen på ovnen til 200 grader når du tar paibunnen ut av ovnen.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Skjær fetaosten i terninger.
Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og brokkolien i 6–7 minutter, eller til løken er karamellisert og brokkolien er mør. Krydre med litt salt underveis. Stek den strimlede grønnkålen sammen med løken og brokkolien de siste 3 minuttene av steketiden.
Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper.
Fyll paibunnen med de stekte grønnsakene og fetaosten, og hell over eggeblandingen. Stek paien i ovnen i 15–20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet.
Ha tobladssalaten i en skål. Skyll og kutt eplet i biter. Grovhakk valnøttene. Bland sammen salaten, eplet og valnøttene i en serveringsskål, og smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
God middag!