Brokkolipai med karamellisert løk, fetaost og frisk salat

Brokkolipai med karamellisert løk, fetaost og frisk salat

Ny oppskrift
Under 40 min
10 Ingredienser
Brokkolipai er en god, mettende og enkel middag. Det er også en perfekt mulighet til å bruke opp oste- og grønnsaksrester.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Valnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Nøtter
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Balsamicoeddik
  • olje
  • pepper
  • salt
Paideig
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Gul løk
1 stk
Brokkoli
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Strimlet grønnkål
100 g
Egg
4 stk
(Egg)
Lettmelk
2 dl
(Melk, Laktose)
Tobladssalat
50 g
Grønt eple
1 stk
Valnøtter
1 pakke
(Valnøtter, Nøtter)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1110 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
139 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Stek gjerne valnøttene i en tørr stekepanne i 3–4 minutter. Avslutt med litt honning og kanel.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Kjevle ut paideigen til den er omtrent 0,5 cm tykk. Legg paideigen i en smurt paiform på 24–30 cm i diameter. Bruk hendene og trykk deigen utover og opp langs kantene, slik at deigen henger litt over kanten. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek paibunnen nederst i ovnen i omtrent 10 minutter. Skru ned temperaturen på ovnen til 200 grader når du tar paibunnen ut av ovnen.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Del brokkolien i mindre buketter, og skrell og kutt brokkolistilken i skiver. Skjær fetaosten i terninger.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og brokkolien i 6–7 minutter, eller til løken er karamellisert og brokkolien er mør. Krydre med litt salt underveis. Stek den strimlede grønnkålen sammen med løken og brokkolien de siste 3 minuttene av steketiden. 
Visp sammen eggene og 2 dl melk i en skål. Krydre med litt salt og pepper. 
Fyll paibunnen med de stekte grønnsakene og fetaosten, og hell over eggeblandingen. Stek paien i ovnen i 15–20 minutter, eller til eggeblandingen har stivnet. 
Ha tobladssalaten i en skål. Skyll og kutt eplet i biter. Grovhakk valnøttene. Bland sammen salaten, eplet og valnøttene i en serveringsskål, og smak til med balsamicoeddik, salt og pepper.
God middag!