Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker og tomatsalsa

Sprøbakt laksefilet med ovnsbakte grønnsaker og tomatsalsa

Ny oppskrift
Under 45 min
11 Ingredienser
Denne meksikanskinspirerte lakseretten med ovnsbakte grønnsaker, passer hvilken som helst dag i uken. Retten kan også være et alternativ til fredagstacoen.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Grønn paprika
1 stk
Rødløk
1 stk
Mexican BBQ
½ pakke
(Sulfitt)
Chipotlemiks
¼–½ pakke
Panering
½ pakke
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Avokado
1 stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Lime
1 stk
Tomatsalsa
85 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
954 kcal
Fett:
53 g
Karbohydrater:
75 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Laksen kan stekes i stekepannen med det meksikanske grillkydderet og chipotlemiksen, og pankoen kan strøs over potetene i ovnen for ekstra krønsj.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Skyll potetene og paprikaen, og skrell løken. Kutt potetene, paprikaen og løken i skiver, og fordel alt utover et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene nederst i ovnen i omtrent 30 minutter, eller til potetene er gjennomstekte.
 Smelt 1 ss smør i en liten kjele, og vend inn det meksikanske grillkrydderet, chipotlemiksen og paneringen. Fordel laksestykkene utover et stekebrett med bakepapir, og fordel smør- og paneringsblandingen over fisken. Stek fisken midt i ovnen, over grønnsakene, i omtrent 12 minutter, eller til fisken er sprø på toppen, og har en rosa kjerne. 
 Kutt limen i båter. Del avokadoen, og fjern steinen. Ta ut avokadokjøttet med en spiseskje, og ha det i en serveringsskål. Mos eller miks avokadokjøttet til en krem sammen med 1 ss rømme. Smak til avokadokremen med litt saft fra limen og litt salt.   
Server resten av rømmen og tomatsalsaen til retten, sammen med limebåtene.
God middag!