Kjøttdeiggryte med basmatiris

Kjøttdeiggryte med basmatiris

4.05 (243)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Selleri

Basisvarer:
  • Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
  • hvitløk
  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
  • tørket timian
  • vann
Kjøttdeig
350 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Ferdig utblandet grønnsaksbuljong
2 dl
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
1 bit
(Selleri)
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Tørket timian
1–2 ts
Hakkede tomater
1 boks
Basmatiris
1 pakke
Vann
Litt salt
Brokkoli
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Les nøye gjennom oppskriften og finn frem alle ingrediensene før du begynner å lage mat. Det kan lønne seg å tenke gjennom hvordan du vil gjøre det, kanskje har du en annen rekkefølge som passer bedre for deg.

Stek kjøttdeigen på høy varme i en stekepanne med olje. Stek den gjerne i to omganger. Ha den over i en kjele. Finhakk løk. Skrell sellerirot og gulrot, og skjær dem i terninger. Knus hvitløk med bredsiden av kniven på en skjærefjøl.
Ha buljong i kjelen med kjøttdeig, kok opp og la det stå og putre på lav varme. Ha litt mer olje i pannen du stekte kjøttdeigen i. Stek gulrot, sellerirot, løk, hvitløk og timian til løken er blank og gulrot og sellerirot har fått litt farge.
Ha grønnsakene og hakkede tomater over i kjelen og sett opp temperaturen. Gi det hele et oppkok og la det koke på medium til lav temperatur i 10–12 minutter. Husk å røre rundt innimellom så det ikke svir seg. Del brokkoli i små buketter og bland bukettene inn i gryta når det gjenstår 3 minutter av koketiden.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Når gryta er ferdigkokt, smak til med salt, pepper og sukker, og bland til slutt inn sukkertertene.
Server kjøttdeiggryte med ris.
God middag!