Krydderstekt kylling med indiske poteter og urtedressing
Glutenfri

Krydderstekt kylling med indiske poteter og urtedressing

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
De ovnsbakte potetene med løk, blomkål, tikka masala-paste og koriander er uten tvil stjernen i denne retten. Dypp potetene i raita!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Tikka masala-paste
1 glass
(Cashewnøtter)
Kyllingfilet
380 g
Garam masala
1 pakke
Olje
1 ss
Smør
1 ss
(Melk)
Urtedressing
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
581 kcal
Fett:
22 g
Karbohydrater:
48 g
Protein:
49 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg gjerne kyllingen i marinaden dagen før du skal bruke den. For å gjøre kyllingen ekstra mør kan du tilsette 1 dl naturell yoghurt i marinaden.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og kutt dem i fire. Skrell løken og kutt den i store terninger. Fordel potetene, løken og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn tikka masala-pasten og litt olje, salt og pepper. Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte. 
 Ha kyllingen, garam masala-krydderet og 1 ss olje i en brødpose. Bland det hele godt sammen, og la kyllingen marinere i minimum 5 minutter før du steker den. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Skru ned varmen til middels, tilsett 1 ss smør og la kyllingen steke videre i 8–10 minutter. Snu kyllingen underveis i steketiden.
Server urtedressingen til retten. 
God middag!