Glutenfri
Krydderstekt kylling med indiske poteter og urtedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
De ovnsbakte potetene med løk, blomkål, tikka masala-paste og koriander er uten tvil stjernen i denne retten. Dypp potetene i raita!
De ovnsbakte potetene med løk, blomkål, tikka masala-paste og koriander er uten tvil stjernen i denne retten. Dypp potetene i raita!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Cashewnøtter·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
350 g
Gul løk
1 stk
Blomkålbuketter
150 g
Tikka masala-paste
1 glass
Kyllingfilet
380 g
Garam masala
1 pakke
Olje
1 ss
Smør
1 ss
Urtedressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 581 kcal
- Fett:
- 22 g
- Karbohydrater:
- 48 g
- Protein:
- 49 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg gjerne kyllingen i marinaden dagen før du skal bruke den. For å gjøre kyllingen ekstra mør kan du tilsette 1 dl naturell yoghurt i marinaden.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene og kutt dem i fire. Skrell løken og kutt den i store terninger. Fordel potetene, løken og blomkålbukettene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn tikka masala-pasten og litt olje, salt og pepper. Stek potetene og grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekte.
Ha kyllingen, garam masala-krydderet og 1 ss olje i en brødpose. Bland det hele godt sammen, og la kyllingen marinere i minimum 5 minutter før du steker den. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kyllingen i omtrent 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Skru ned varmen til middels, tilsett 1 ss smør og la kyllingen steke videre i 8–10 minutter. Snu kyllingen underveis i steketiden.
Server urtedressingen til retten.
God middag!