Fiskegrateng med råkost og persillesmør

Fiskegrateng med råkost og persillesmør

4.3 (77)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Evt. rosiner
  • grovkvernet sort pepper
  • smør
Poteter
400 g
Fiskegrateng
700 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Panko
1 pakke
(Soya, Hvete)
Smør
2 ss
Agurk
½ stk
Gulrøtter
½–1 pakke
Sitron
½ stk
Evt. rosiner
Smør
4 ss
Bladpersille
½ pakke
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Skrell gulrøttene og riv dem på den groveste delen av rivjernet - pass på så du ikke skraper fingrene! Ha revet gulrot i en bolle.

Sett ovnen på 200 grader varmluft og sett over vann til poteter. Potetene skal kokes møre i omtrent 20–25 minutter.
Smør en ildfast form med olje. Hell fiskegratengen i formen og jevn den ut med en slikkepott. Dryss over panko og noen små klatter med smør. La gratengen steke midt i ovnen i omtrent 20–25 minutter.
Skrell gulrøttene og riv gulrøtter og agurk på den grove delen av rivjernet.
Press saft av sitronen over råkosten. Bland eventuelt inn litt rosiner om det er populært.
Skyll og hakk persillen, her kan du godt bruke stilken også. Smelt smøret i en kjele og tilsett persille rett før servering. Smør og persille kan evt serveres hver for seg. Tilsett litt pepper om ønskelig.
God middag!