Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann eller grønnsaksbuljong
Laksefilet
200 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rød chili
½ stk
Salt
Couscous
1 pakke
Vann eller grønnsaksbuljong
2 dl
Lime
½ stk
Ruccola
½ pakke
Salt
Brokkoli
½ stk
Minipurreløk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne marinere laksen i finhakket chili og limejuice noen timer i forkant. Vil du har litt mer smak i couscousen, smak til med paprikakrydder.
Tilbered couscousen etter anvisning på pakken, men bruk helst buljong i stedet for vann. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Skyll purren godt og skjær den i tynne skiver. Når couscousen er ferdigkokt, tilsett olivenolje og limesaft. Skyll og tørk ruccola. Vend ruccolaen inn i ønsket mengde med couscous, og smak til med salt og pepper.
Del brokkoli i buketter og kok bukettene i 3–4 minutter. Kok purreskivene med brokkolien det siste minuttet. Hell av vannet og bland purre og brokkolibuketter inn med couscousen.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Pensle fisken med en blanding av olje og finhakket chili. Krydre den med salt og pepper. Stek fiskestykkene på middels varme i 3–4 minutter på hver side i en oppvarmet stekepanne med olje.
Server stekt laks med ruccolacouscous og hvitløksdressing.
God middag!