Stekt laks med ruccolacouscous

Stekt laks med ruccolacouscous

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

1 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann eller grønnsaksbuljong
Laksefilet
200 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rød chili
½ stk
Salt
Couscous
1 pakke
Vann eller grønnsaksbuljong
2 dl
Lime
½ stk
Ruccola
½ pakke
Salt
Brokkoli
½ stk
Minipurreløk
½ stk
Hvitløksdressing
1 pakke
(Selleri, Egg, Sennep, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne marinere laksen i finhakket chili og limejuice noen timer i forkant. Vil du har litt mer smak i couscousen, smak til med paprikakrydder.

Tilbered couscousen etter anvisning på pakken, men bruk helst buljong i stedet for vann. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli.
Skyll purren godt og skjær den i tynne skiver. Når couscousen er ferdigkokt, tilsett olivenolje og limesaft. Skyll og tørk ruccola. Vend ruccolaen inn i ønsket mengde med couscous, og smak til med salt og pepper.
Del brokkoli i buketter og kok bukettene i 3–4 minutter. Kok purreskivene med brokkolien det siste minuttet. Hell av vannet og bland purre og brokkolibuketter inn med couscousen.
Skyll fisken i kaldt vann og tørk den med papir. Pensle fisken med en blanding av olje og finhakket chili. Krydre den med salt og pepper. Stek fiskestykkene på middels varme i 3–4 minutter på hver side i en oppvarmet stekepanne med olje.
Server stekt laks med ruccolacouscous og hvitløksdressing.
God middag!