Tyrkisk lammekebab med tomatsalat, syltet rødløk og tzatziki
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Med denne retten, kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt Middelhavet. En autentisk matopplevelse.
Med denne retten, kan du drømme deg tilbake til de deilige, lett krydrede smakene du finner rundt Middelhavet. En autentisk matopplevelse.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Eddik 7 %
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- sukker
- vann
Rødløk
1½ stk
Eddik 7 %
½ dl
Sukker
1 dl
Vann
1½ dl
Lammekjøttdeig
300 g
Tyrkisk krydder
1 pakke
Egg
1 stk
Salt
¼ ts
Couscous
125 g
Hønsebuljong
1 pakke
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Rødløk
½ stk
Tzatziki
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 753 kcal
- Fett:
- 36 g
- Karbohydrater:
- 61 g
- Protein:
- 46 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilbered retten på grillen! Klem lammekjøttdeigen rundt 8–10 grillpinner, pensle med olje, og grill kebaben til kjøttet er gyllent. Kjøttspydet er ferdig når du lett kan dra ut grillpinnen.
Skrell og kutt rødløken i skiver. Kok opp ½ dl eddik, 1 dl sukker og 1½ dl vann i en liten kjele. Ta kjelen av varmen, og vend inn 1½ løk. La løken trekke i laken frem til servering.
Bland sammen lammekjøttdeigen, ¼ ts salt, egget og det tyrkiske krydderet. Del kjøttdeigen i 4–6 biter, form bitene til pølser, og klem dem deretter litt flate. Varm opp en stekepanne til høy varme, og tilsett litt olje. Stek kebabrullene i 2–3 minutter på hver side.
Tilbered couscousen som anvist på pakken, men ha hønsebuljongen i kokevannet.
Skyll og tørk ruccolaen, og fordel den utover en tallerken. Kutt tomaten i skiver. Legg tomatskivene og resten av rødløken utover ruccolaen. Drypp over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper.
Server tzatzikien til retten.
God middag!