Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk med persille og steinsoppsaus

Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk med persille og steinsoppsaus

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med smak av umami og urter er dette skikkelig hverdagsluksus.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • melk
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Pastinakk
220 g
Poteter
350 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Kruspersille
1 bunt
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Steinsoppsaus
1 pakke
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
799 kcal
Fett:
52 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskrem, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Skrell og kutt pastinakken i båter på langs. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Stek kyllingbrystene på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
 Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Skjær kyllingen i skiver. Finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.
God middag!