Kyllingbryst med maiskrem, ovnsbakte poteter og pastinakk med persille og steinsoppsaus
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med smak av umami og urter er dette skikkelig hverdagsluksus.
Maiskrem smaker nydelig til saftige kyllingbryst, og sammen med en steinsoppsaus med smak av umami og urter er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- melk
- olje
- pepper
- salt
- smør
Pastinakk
220 g
Poteter
350 g
Sous vide-kyllingfilet med sitron og pepper
300 g
Kruspersille
1 bunt
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Steinsoppsaus
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 799 kcal
- Fett:
- 52 g
- Karbohydrater:
- 50 g
- Protein:
- 34 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskrem, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt pastinakken i båter på langs. Skyll og kutt potetene i to. Fordel pastinakken og potetene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Stek kyllingbrystene på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Varm opp sausen i en liten kjele på middels varme under omrøring.
Skjær kyllingen i skiver. Finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.
God middag!