Butter chicken med stekte grønnsaker, basmatiris og mangochutney
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Butter chicken er en nydelig indisk rett som opprinnelig lages med yoghurt. Denne versjonen lages med seterrømme og kryddersmør, og bør prøves.
Butter chicken er en nydelig indisk rett som opprinnelig lages med yoghurt. Denne versjonen lages med seterrømme og kryddersmør, og bør prøves.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- vann
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Sitron
½–1 stk
Olje
3 ss
Skivet kyllingfilet
350 g
Kryddersmør
½ pakke
Tomatpuré
1 ss
Butter chicken-paste
½–1 glass
Seterrømme
1 pakke
Vann
1 dl
Mangochutney
1 glass
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1642 kcal
- Fett:
- 106 g
- Karbohydrater:
- 109 g
- Protein:
- 62 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt yoghurt naturell, passer den godt til denne retten. Smak den gjerne til med litt finhakket løk, hvitløk, agurk og tomat.
Sett en ildfast form inn i stekeovnen, og varm opp ovnen til 240 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Finhakk korianderen, og ha stilkene i kjelen sammen med risen. Bladene skal du bruke senere.
Skrell rødløken og hvitløken. Kutt rødløken og paprikaen i grove biter, og del hvitløken i fire. Skyll sitronen godt, og riv sitronskallet (kun det gule) på den fine siden av et rivjern. Bland 1 ss olje, hvitløken, sitronskallet, litt salt og pepper inn med grønnsakene. Ta formen ut av ovnen, og ha i 2 ss olje. Ha grønnsakene i den ildfaste formen, og stek grønnsakene i 8–10 minutter.
Skjær kyllingen i biter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i kryddersmøret. Stek kyllingen i et par minutter på hver side, til den er gyllen. Ha i tomatpuréen og fres den sammen med kyllingen i 3–4 minutter. Tilsett ønsket mengde av butter chicken-pasten. Ha i rømmen og 1 dl vann, og la alt småkoke i omtrent 10 minutter. Rør inn korianderen rett før servering.
Kutt sitronen i båter, og server sitronbåtene og mangochutneyen til retten.
God middag!