Roede
Glutenfri
Pannestekt kveite med dampet spisskål og fiskesaus
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Pannestekt kveite med sitron, dampet spisskål og kokte poteter er hverdagsluksus til hele familien.
Pannestekt kveite med sitron, dampet spisskål og kokte poteter er hverdagsluksus til hele familien.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Margarin
- pepper
- salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Spisskål
½ stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 28 g
- Karbohydrater:
- 42 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan kokes i en egen kjele. Du kan også steke ferdig fisken i stekeovnen. Stek fisken først raskt i en stekepanne, til den har en stekeskorpe. Hvis du bruker steketermometer, skal fisken ha omtrent 50 grader i kjernetemperatur – da er den saftig og god!
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt spisskålen i båter på langs, gjennom stilkfestet. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid (se tips). Hell av vannet og legg et lokk på kjelen.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til middels varme underveis i steketiden. Krydre med salt og pepper. Ha litt saft fra sitronen over fisken, og server resten av sitronen til retten.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Fisk: 125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!