Pannestekt kveite med dampet spisskål og fiskesaus
Roede
Glutenfri

Pannestekt kveite med dampet spisskål og fiskesaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Pannestekt kveite med sitron, dampet spisskål og kokte poteter er hverdagsluksus til hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Margarin
  • pepper
  • salt
Poteter
350 g
Gulrøtter
200 g
Spisskål
½ stk
Kveitefilet m/skinn
375 g
(Fisk)
Sitron
½ stk
Margarin
1 ss
(Melk)
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
585 kcal
Fett:
28 g
Karbohydrater:
42 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grønnsakene kan kokes i en egen kjele. Du kan også steke ferdig fisken i stekeovnen. Stek fisken først raskt i en stekepanne, til den har en stekeskorpe. Hvis du bruker steketermometer, skal fisken ha omtrent 50 grader i kjernetemperatur – da er den saftig og god!

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kutt spisskålen i båter på langs, gjennom stilkfestet. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3–4 minuttene av potetenes koketid (se tips). Hell av vannet og legg et lokk på kjelen.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt margarin. Stek fisken i 3–4 minutter på hver side. Skru ned temperaturen til middels varme underveis i steketiden. Krydre med salt og pepper. Ha litt saft fra sitronen over fisken, og server resten av sitronen til retten.
 Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Fisk: 125 g Poteter: 150 g Grønnsaker: 150 g Saus: 2 ss Energiinnhold: ca. 490 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!