Thaisuppe med strimlet svinekjøtt, søtpotet og pak choy
Roede
Glutenfri

Thaisuppe med strimlet svinekjøtt, søtpotet og pak choy

Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
En ferdiglaget thaisuppe. Med saftig svinekjøtt, sprø pak choy og søtpoteter, er dette en rask og mettende middag full av smak.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olje
  • pepper
  • salt
Thaisuppe
1 pakke
(Selleri, Melk, Laktose)
Pak choy
1 stk
Kålrot
300 g
Søtpotet
1 stk
Kjerneblanding
1 pakke
Svinestrimler
150–300 g
Olje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
717 kcal
Fett:
43 g
Karbohydrater:
50 g
Protein:
32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vil du spare oppvask, kan du koke grønnsakene i suppen. Ha i så fall pak choyen i suppen mot slutten av de andre grønnsakenes koketid, som i oppskriften. Suppen kan også smakes til med koriander og lime.

 Hell suppen over i en stor kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
Skyll pak choyen. Skrell kålroten og søtpoteten. Kutt grønnsakene i strimler. 
 Varm opp en tørr stekepanne til middels høy varme, og rist kjerneblandingen i et par minutter, til den er gyllen. Ha kjerneblandingen over i en skål.
 Varm opp stekepannen fra punkt 3 til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttet i 1–2 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Krydre med litt salt og pepper. Ha kjøttet over på en tallerken. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels varme, og ha i litt ny olje. Stek kålroten og søtpoteten i 5–8 minutter, til grønnsakene er gylne og møre. Tilsett pak choyen når det gjenstår 2–3 minutter av steketiden. Krydre med litt salt og pepper.
Ha grønnsakene og kjøttet i suppen før servering, eller server det ved siden av. Topp retten med kjerneblandingen.
 Thaisuppe: 250 g Grønnsaker: 130 g Svinekjøtt: 50 g Kjerneblanding: 1 ts  Energiinnhold: ca. 460 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!