Laks med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter

Laks med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Laks med agurksalat er en gammel, norsk klassiker. Retten stammer fra gårdene ved Lierelva, og i kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka. 

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
  • vann
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Vann
8 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Salt
1 ts
Sukker
1 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
672 kcal
Fett:
40 g
Karbohydrater:
38 g
Protein:
40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dampet laks smaker også nydelig: Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt, et par pepperkorn og et laurbærblad. Ha laksen i det kokende vannet, skru ned varmen, og sett på lokk. La fisken trekke i omtrent 10 minutter. Løft fiskestykkene forsiktig opp av vannet med en gaffel, hullsleiv eller stekespade.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll agurken og reddikene og kutt dem i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin på agurken. Bland 1 ts salt, 1 ss sukker, 4 ss eddik og 8 ss vann i en skål, og rør til sukkeret er oppløst. Vend agurken og reddikene i laken, og la salaten stå på benken fram til servering. Jo lengre tid i forveien den er laget, desto bedre blir den. Smak til med grovkvernet pepper.
 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden, til den er hvit omtrent én cm inn i fileten. Ta stekepannen av platen, og tilsett 1 ss smør. Snu fisken, og stek den i 4–5 minutter til, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Del sitronen i to, og kutt halvparten av den i båter. Bland sammen rømmen og kryddermiksen i en serveringsskål, og smak til med saften av den halve sitronen, salt og pepper. Server sitronbåtene til retten.
God middag!