Laks med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Laks med agurksalat er en gammel, norsk klassiker. Retten stammer fra gårdene ved Lierelva, og i kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.
Laks med agurksalat er en gammel, norsk klassiker. Retten stammer fra gårdene ved Lierelva, og i kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- olje
- pepper
- salt
- smør
- sukker
- vann
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Vann
8 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Salt
1 ts
Sukker
1 ss
Laksefilet
325 g
Smør
1 ss
Lettrømme
150 g
Persillade
1 pakke
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 40 g
- Karbohydrater:
- 38 g
- Protein:
- 40 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dampet laks smaker også nydelig: Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt, et par pepperkorn og et laurbærblad. Ha laksen i det kokende vannet, skru ned varmen, og sett på lokk. La fisken trekke i omtrent 10 minutter. Løft fiskestykkene forsiktig opp av vannet med en gaffel, hullsleiv eller stekespade.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll agurken og reddikene og kutt dem i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin på agurken. Bland 1 ts salt, 1 ss sukker, 4 ss eddik og 8 ss vann i en skål, og rør til sukkeret er oppløst. Vend agurken og reddikene i laken, og la salaten stå på benken fram til servering. Jo lengre tid i forveien den er laget, desto bedre blir den. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i 3–4 minutter på den ene siden, til den er hvit omtrent én cm inn i fileten. Ta stekepannen av platen, og tilsett 1 ss smør. Snu fisken, og stek den i 4–5 minutter til, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Del sitronen i to, og kutt halvparten av den i båter. Bland sammen rømmen og kryddermiksen i en serveringsskål, og smak til med saften av den halve sitronen, salt og pepper. Server sitronbåtene til retten.
God middag!