Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat
Roede
Glutenfri

Shepherd's pie med ruccola- og tomatsalat

Ny oppskrift
Under 45 min
13 Ingredienser
Gratinert kjøttgryte med kjøttdeig av storfe og får, med lange tradisjoner fra England. Deilig, hjemmelaget husmannskost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
200 g
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Kjøttdeig av storfe og får
300 g
Tomatpuré
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Rosmarin
1–2 stilk
Olje
1 ss
Vann
3 dl
Potetmos
500 g
(Melk, Laktose)
Gran Biraghi
½ pakke
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Sitron
½ stk
Olivenolje
1 ss
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
666 kcal
Fett:
34 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
34 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Retten kan også lages som en gryterett, med potetmosen og salaten servert ved siden av.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skrell gulrøttene og skyll stangsellerien. Kutt gulrøttene og stangsellerien i terninger.
Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i et par minutter, til den har en jevn stekeskorpe. Hakk opp kjøttdeigen med en stekespade, tilsett grønnsakene, og stek det hele i 3–4 minutter. Ha i tomatpuréen, og stek videre i 1–2 minutter. Vend inn buljongen, 3 dl vann og et par stilker av rosmarinen. Kok opp, og la det hele småkoke i omtrent 10–15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Fordel paifyllet i en smurt ildfast form, og fordel potetmosen på toppen (se tips). Topp formen med osten og et par stilker rosmarin. Skru på grillelementet på stekeovnen, og stek formen i ovnen i 7–10 minutter, eller til osten er gyllen.
Skyll og tørk ruccolaen. Kutt tomaten i terninger. Ha ruccolaen og tomaten i en serveringsskål, og smak til med litt saft fra sitronen, olivenolje, salt og pepper. 
  Sheperd´s Pie: 350 g Salat: 50 g Energiinnhold: ca. 440 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-app eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram). 
God middag!