Hoisinkylling i steamed buns med kål-, reddik- og appelsinsalat
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Steamed buns er dampede hvetebrød, og det er lite som slår den populære asiatiske street-fooden når den fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.
Steamed buns er dampede hvetebrød, og det er lite som slår den populære asiatiske street-fooden når den fylles med saftig kylling, hoisin og sprø grønnsaker.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- soyasaus
Kyllingbryst
440 g
Hoisinsaus
½ pakke
Lime
½ stk
Soyasaus
2 ss
Kuttet kinakål
200 g
Rødløk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Appelsin
1 stk
Koriander
1 bunt
Lime
½ stk
Steamed buns
1 pakke
Agurk
1 stk
Hoisinsaus
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 14 g
- Karbohydrater:
- 91 g
- Protein:
- 56 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste. Stek kyllingen i ovnen til kjernetemperaturen er på 65 grader. La den hvile i 5–10 minutter før du skjærer den i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Krydre kyllingen med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 2 minutter på hver side, til den er gyllen. Tilsett halve pakken med hoisinsausen, saften fra halve limen og 2 ss soyasaus i stekepannen mot slutten av steketiden. Legg kyllingen over i en smurt ildfast form, og øs hoisinsausen over kyllingen. Stek kjøttet i ovnen i 10–15 minutter, til det er gjennomstekt. Skjær kyllingen i skiver ved servering, og vend kyllingskivene i stekesjyen.
Skyll kålen. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skyll og kutt reddikene i tynne skiver. Skrell appelsinen, og kutt den i fileter. Ta vare på saften fra appelsinen. Skyll og finhakk korianderen. Bland kålen, rødløken, reddikene og appelsinen med korianderen i en salatbolle, og vend litt av saften fra appelsinen og saften fra halve limen inn i salaten.
Tilbered bunsene som anvist på pakken.
Kutt agurken i tynne skiver. Fyll bunsene med kyllingen og agurken, og server salaten og resten av hoisinsausen til retten.
God middag!