Lett å lage
Bollywoodgryte med basmatiris, nanbrød og raita
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Denne raske gryta med kylling er en utmerket “snarvei” til India i hverdagen. Med korianderris og deilig naanbrød til å dyppe i sausen.
Denne raske gryta med kylling er en utmerket “snarvei” til India i hverdagen. Med korianderris og deilig naanbrød til å dyppe i sausen.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
Basmatiris
135 g
Koriander
1 bunt
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Bollywoodgryte med kylling
600 g
Spinat
100 g
Crème fraîche
150 g
Nanbrød
1 pakke
Raita
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 1201 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 154 g
- Protein:
- 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Det er også godt å finhakke korianderen, og la den koke med risen helt fra starten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skyll, tørk og finhakk korianderen, og bland den inn i risen ved servering.
Skrell hvitløken og løken. Kutt løken i skiver, og finhakk hvitløken. Rens paprikaen, og kutt den i skiver. Skyll og tørk spinaten.
Varm opp en stor kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken og hvitløken i et par minutter, til løken er gyllen. Bland inn bollywoodgryten, kok forsiktig opp, og la det småkoke i et par minutter. Vend inn spinaten og crème fraîchen, og la gryten stå og trekke frem til servering.
Varm nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter før servering.
Server raitaen til retten.
God middag!