Hjemmelaget pasta bolognese

Hjemmelaget pasta bolognese

Ny oppskrift
Under 30 min
11 Ingredienser
Pasta er en familiefavoritt, og denne klassikeren er en vinner på middagsbordet– pasta med kjøttsaus er både enkelt, godt og barnevennlig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • olje
  • pepper
  • salt
  • vann
Kjøttdeig
350 g
Gul løk
1 stk
Kinesisk hvitløk
¼ stk
Stangselleri
1 stilk
(Selleri)
Gulrot
1 stk
Moste tomater
1 flaske
Tomatpesto
1 glass
(Egg, Cashewnøtter, Melk, Laktose)
Oksebuljong
1 pakke
Oregano
1 pakke
Vann
2 dl
Pasta
250 g
(Hvete)
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
1252 kcal
Fett:
58 g
Karbohydrater:
120 g
Protein:
63 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gjerne sausen lenger enn oppgitt i oppskriften, eller lag den klar dagen før. På den måten vil smakene komme bedre frem. 1 ts sukker vil balansere bitterheten fra tomatene.

 Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 1 minutt på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt.
 Skrell og finhakk løken og hvitløken. Skyll stangsellerien, og skrell gulroten. Kutt stangsellerien og gulroten i små terninger. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek grønnsakene i 2–3 minutter, til de er gylne. Ha i 2 dl vann, og la det hele småkoke i omtrent 5 minutter. Tilsett kjøttdeigen, de moste tomatene, tomatpestoen, buljongen og basilikum- og oreganokrydderet. La sausen småkoke i 10–15 minutter, til den har tyknet. Smak til med salt og pepper.
Tilbered pastaen som anvist på pakken.
Finriv Grana Padano-osten på et rivjern, og topp retten med osten, grovkvernet pepper og litt olivenolje.
God middag!